ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ

Η πορεία προς την γονεϊκότηταείναι γεμάτη αγωνία, αδημονία και ευθύνη. Το πως ο καθένας θα υπάρξει ως γονιός φαίνεται να έχει άμεση σχέση με το πως υπήρξαν οι γονείς του απέναντι του.

Μέσα στην οικογενειακή πραγματικότητα, καθημερινά αναδύονται προβληματισμοί, αγωνίες, προκύπτουν αντιπαραθέσεις που ζητούν επιτακτικά από τους γονείς την υπέρβαση των μέχρι τώρα ισχύοντων κανόνων και την εξεύρεση καινούργιων τρόπων επίλυσης των συγκρούσεων και συγχρόνως την δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης, ασφάλειας, αποδοχής και χαράς.

Η σχέση που δημιουργείται με το καινούργιο μέλος της οικογένειας, ορίζεται ως το απόλυτο ζητούμενο. Σχέση σε νέες βάσεις, απαλλαγμένη από βαρίδια του παρελθόντος. Μια στροφή στην νέα ζωή που περιμένει από τους γονείς της να της δείξουν τον κόσμο και τον τρόπο να υπάρχει μέσα σε αυτόν.


«Τα ζωντανά πλάσματα έχουν την τάση να ενώνονται, να εδραιώνουν συνδέσεις, να ζουν το ένα μέσα στο άλλο, να επιστρέφουν σε πρότερους διακανονισμούς, να τα πηγαίνουν καλά όπου είναι δυνατόν. Αυτός είναι ο τρόπος του κόσμου». LewisThomasδΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ

Ο τερματισμός μιας σχέσης ποτέ δεν είναι εύκολος. Η διαχείριση όλων των παραγόντων που οδήγησαν σε αυτόν καθώς επίσης και η προσαρμογή στην καινούργια πραγματικότητα απαιτεί εσωτερικές διεργασίες και είναι πηγή πόνου, θλίψης και προβληματισμού.

Όταν όμως, μέσα στην σχέση υπάρχουν και παιδιά, η διαχείριση όλων αυτών γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη καθώς προτεραιότητα σε αυτή τη φάση έχει η καλύτερη προσαρμογή των παιδιών στην νέα πραγματικότητα, η οποία δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από την επεξεργασία εκ μέρους των γονέων των συναισθημάτων τους και της καινούργιας πραγματικότητας.

Σε αυτή την φάση οι γονείς, καλούνται να ξεφύγουν από τις προσωπικές τους διαμάχες και να δράσουν για το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών τους. Ενώ η σχέση τους τερματίζεται, εξακολουθούν να είναι γονείς και να έχουν τις ίδιες ευθύνες.

Σε αυτό το πλαίσιο, η συμβουλευτική γονέων που αποφασίζουν να χωρίσουν, μπορεί να είναι άκρως βοηθητική τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ίδιους. Σε μία καινούργια πραγματικότητα, καλείται το κάθε μέλος της μέχρι τώρα οικογένειας να βρει τον τρόπο να υπάρχει και να δημιουργήσει εκ νέου σχέσεις εμπιστοσύνης και ασφάλειας με διαφορετικό τρόπο.


«Η τελειότητα του ανθρώπου έγκειται στο ότι μπορεί να ανακαλύπτει τις ατέλειες του». Άγιος Αυγουστίνος


διαβαστε επισησ...

Θεραπεία Ζευγαριού 

Η συνάντηση δύο ανθρώπων ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Η διαφορετικότητα του κάθε συντρόφου, ο άλλος τρόπος θεώρησης και νοηματοδότησης της καθημερινότητας, η δυσκολία στην επικοινωνία είναι παράγοντες που δυσκολεύουν την συνύπαρξη.


Ατομική Ψυχοθεραπεία
Η Ατομική Ψυχοθεραπεία αποτελεί μια δυναμική διεργασία. Μέσα σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης και αποδοχής, ο θεραπευόμενος καλείται με ασφάλεια να μιλήσει για την ιστορία του, να την κατανοήσει και να στοχοθετήσει το μέλλον.


Η Διαγνωση μιας Χρονιας Ασθενειας: Από την Διαγνωση στην Αποδοχη

Η πορεία δεν είναι η ίδια για όλους. Ο δρόμος δεν έχει την ίδια δυσκολία για όλους. Η ανηφόρα, όμως, είναι δεδομένη και η απόκτηση αυτογνωσίας είναι ένα ουσιαστικό πολεμοφόδιο στην φαρέτρα των νοσούντων.

Διαβάστε περισσότερα