ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ

Η συνάντηση δύο ανθρώπων ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Η διαφορετικότητα του κάθε συντρόφου, ο άλλος τρόπος θεώρησης και νοηματοδότησης της καθημερινότητας, η δυσκολία στην επικοινωνία είναι παράγοντες που δυσκολεύουν την συνύπαρξη. Ως εκ τούτου η σχέση και η ένωση δυο ανθρώπων που αγαπιούνται μπορεί από πηγή χαράς και δημιουργίας να καταλήξει σε εμπόλεμη κατάσταση με συνεχείς ψυχικές απώλειες και από τις δύο πλευρές.

Όταν ένα ζευγάρι μπαίνει σε διαδικασία θεραπείας, καλείται να διαπραγματευτεί το αρχικό συμβόλαιο της σχέσης του. Καθένας ξεχωριστά, και οι δυο μαζί, αναγνωρίζουν τις δυσκολίες και εξερευνούν τρόπους να τις ξεπεράσουν δεσμευμένοι στην ανάδειξη της σχέσης.

Η θεραπεία ζευγαριού είναι ομαδική δουλειά η οποία όμως έχει ως βάση την ατομική διεργασία. Δεν μπορεί να έχει επιτυχία, αν ο κάθε σύντροφος δεν αναλάβει την δική του ευθύνη για μια λειτουργικότερη σχέση που θα αναβλύζει την ομορφιά και των δύο συντρόφων.


«Εγώ, Εσύ, Εμείς. Δύο άτομα, τρία μέρη, το καθένα σημαντικό, το καθένα με τη δική του ζωή. Καθένα καθιστά το άλλο περισσότερο υπαρκτό» VirginiaSatir


διαβαστε επισησ...

Υπηρεσίες για Γονείς

Η πορεία προς την γονεϊκότητα είναι γεμάτη αγωνία, αδημονία και ευθύνη. Το πως ο καθένας θα υπάρξει ως γονιός φαίνεται να έχει άμεση σχέση με το πως υπήρξαν οι γονείς του απέναντι του...

Ατομική Ψυχοθεραπεία
Η Ατομική Ψυχοθεραπεία αποτελεί μια δυναμική διεργασία. Μέσα σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης και αποδοχής, ο θεραπευόμενος καλείται με ασφάλεια να μιλήσει για την ιστορία του, να την κατανοήσει και να στοχοθετήσει το μέλλον.