Ομαδες μητερων

Το πέρασμα στην μητρότητα είναι ένας δρόμος γεμάτος αγωνίες και πολλές εκπλήξεις. Οι ευκαιρίες για πληρότητα πολλές, οι προκλήσεις για αυτογνωσία μεγάλες.

Πού δυσκολεύεται η επικοινωνία, που μπλοκάρεται η σχέση, τί μπορώ να κάνω για να είμαι πιο ευτυχισμένη, πώς θα μεγαλώσει το παιδί μου ασφαλές και ολοκληρωμένο; Πολλά τα ερωτήματα και η απάντηση τους σύνθετη, καθώς περιλαμβάνει το πόσο είμαστε διατεθειμένοι να υπερβαίνουμε τα όσα μέχρι τώρα γνωρίζουμε δημιουργώντας καινούργιες ευκαιρίες.

Ολοκληρωμένο παιδί προϋποθέτει γονείς σε εγρήγορση. Όχι μόνο όσον αφορά το μεγάλωμα του αλλά και την δική τους εξέλιξη. Καθώς η ανάπτυξη του παιδιού διαδέχεται την μια φάση μετά την άλλη, οι ευκαιρίες για μάθηση είναι πολλές. Οι προκλήσεις αμέτρητες και αυτά που δεν γνωρίζουμε ή δεν έχουμε έτοιμη την απάντηση μας ζορίζουν. Τότε είναι που καταφεύγουμε σε πρακτικές που δεν ικανοποιούν την οικογένεια μας καθώς δεν πιστεύουμε σε αυτές επειδή κάποτε μας πίκραναν.

Στην ομάδα μητέρων, το μοίρασμα των συναισθημάτων, των αποριών, των προκλήσεων, των αδιεξόδων, των διλλημάτων οδηγεί στο μοίρασμα της χαράς, της εξέλιξης, της συμπόρευσης, της συλλογικότητας των ερωτημάτων. Μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον υπάρχει η δυνατότητα ο καθένας να μοιραστεί και να επεξεργαστεί τις σκέψεις, τα προβλήματα, τις απορίες, τα διλήμματα που δυσκολεύουν και να κατασταλάξει στα δικά του συμπεράσματα.  

Οι ομάδες θα ξεκινήσουν από Οκτώβριο και θα πραγματοποιούνται σε σταθερή ημέρα και ώρα (μια σε πρωινή/μεσηριανή ώρα και μια σε απογευματινή ώρα) κάθε 15 ημέρες και με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 6 άτομα.

Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας αναφορικά με τον Covid 19.  

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, τηλεφωνήστε στο 2104297741 ή στείλτε email akalouptsi@gmail.com