Αντωνία Καλουπτσή

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια


Η Αντωνία Καλουπτσή είναι απόφοιτος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εκπαιδεύτηκε στο Θεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη» στην Υπαρξιακή Συστημική Ψυχοθεραπεία Ατόμου, Ζευγαριού, Οικογένειας και Ομάδας. Παράλληλα, παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Αντιμετώπιση του Πόνου» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι εξειδικευμένη στην Ιατρική Ψυχολογία και έχει εκπαιδευτεί στην Ψυχοπαθολογία Βρέφους, Παιδιού και Εφήβου καθώς και στην Διαχείριση Διαζυγίου στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει συνεργαστεί με αναπτυξιολογικά κέντρα παρέχοντας τις υπηρεσίες της ως ψυχολόγος σε παιδιά και γονείς, ενώ τα τελευταία χρόνια απασχολήθηκε στο προσφυγικό και συγκεκριμένα στην προστασία και ψυχολογική υποστήριξη ασυνόδευτων ανήλικων καθώς και θυμάτων έμφυλης βίας.

Από το 2013, εργάζεται θεραπευτικά με εφήβους, ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες στο ιδιωτικό της γραφείο. Επίσης παρέχει τις υπηρεσίες της σε μονάδες υγείας και συμμετέχει σε δράσεις πρόληψης και προαγωγής της υγείας. Διατηρεί πολλές συνεργασίες με στόχο την ολιστική φροντίδα των συμπτωμάτων των ανθρώπων που απευθύνονται στην ίδια.